FU-logo-v2.0-2.jpgYour Company

Till startsidan

Produktionskedja

Spårbarhet och transparens hör till nyckelprinciperna för Fairtrade/Rättvisemärkt. Alla kläder som får bära märket för Fairtrade-certifierad bomull hanteras och förädlas uteslutande av aktörer licenserade av FLO (Fairtrade Labelling Organisations Intl).

Här ger vi en översiktlig redovisning av den för närvarande aktuella produktionskedjan. Välkommen att kontakta oss om närmare information önskas.

Bomullsodlingen

Alla kläder i vårt sortiment är gjorda av 100% Rättvisemärkt-certifierad bomull från odlingar i Indien, bland annat från organisationerna AgroCel och AOFG India. Genom Rättvisemärkt-certifieringen finns uttryckliga regler för kemikaliehantering, fokus på hållbar odling och hälsofrämjande åtgärder.

 

Textilproduktionen

Kläderna tillverkas hos AKH Knitting & Dyeing i Bangladesh. Plaggen är kontrollerade enligt Öko-Tex Standard 100, vilket betyder att de inte innehåller koncentrationer av hälsoskadliga ämnen som kan vara farliga för människors hälsa.

Tryck

Vid ordnar oftast screentryck i Sverige för våra kunder, och väljer tryckfärger som är fria från hälsofarliga ftalathaltiga mjukgörare - ett ämne som Svenska Naturskyddsförening har uppmärksammat i en kritisk granskning. Vidare innehåller tryckfärgerna inga ämnen som är klassificerade som cancerogena och inte heller ämnen som Montrealkonventionen klassificerat som skadliga för ozonskiktet.

Läs mer om ftalater i Naturskyddsföreningens rapport "Mjuka tryck med hårda konsekvenser" (pdf 417kB)

<< Till huvudsidan för profilkläder

 

 

 

 

 fairtradelogga_small.jpg

Fair Unlimited är licenstagare och leverantör av Fairtrade-certifierade varor. Delar av vårt sortiment är Fairtrade-certifierade.

Copyright 2009, Your Company