FU-logo-v2.0-2.jpgYour Company

Till startsidan
Rent vatten-paket Fair Trade Gift Bags Chokladaskar SPA-paket Bevis & minneskort Fotbollar Profilkläder Anteckningsböcker Väskor Designad konferens Diplom Pins & smycken Förpackningar

Pressmeddelande 11 maj 2012

Ladda ner som pdf

I år kommer jultomten med rent vatten

Alla har rätt till rent vatten fastslog FN i en resolution år 2010. Verkligheten ser annorlunda ut – varje år dör

1,6 miljoner personer i sjukdomar relaterade till orent vatten, majoriteten är barn under fem år. Inför julen 2012 presenterar Solvatten och Fair Unlimited ett enkelt sätt för företag och organisationer att göra en viktig instats för hälsa och miljö. Genom att ge ett set med karaff och glas bidrar man till Solvatten. Syftet med erbjudandet är att få oss i Sverige att uppskatta det rena vatten vi har tillgång till samtidigt som vi ger samma möjlighet till våra medmänniskor i andra delar av världen.

10 karaffer = 1 Solvatten

Egentligen är det enkelt – genom att ge tio karaffer (225.-/st) i julklapp köps också en Solvatten, och därigenom bidrar man till att fler människor som lever i fattigdom och utan tillgång till rent vatten får ett bättre liv i många år framöver.

Rent vatten med Solvatten – en enkel och genialisk uppfinning

Solvatten, bland annat utnämnd till WWF Climate Solver 2009, är en svensk uppfinning som renar och värmer vatten med solljus med påtagligt positiv inverkan på både hälsan och klimat som resultat.

Karaffen – mer än en behållare

Karaffen, som är gjord av återvunnet glas, är producerad av ett litet Fair Trade företag i Bolivia. Företaget har ca 100 anställda och tack vare Fair Trade har man bland annat långsiktig produktion, bra arbetsförhållanden samt möjlighet att engagera sig fackligt.

- Sedan 2004 har vi utvecklat och sålt Fair Trade produkter till skandinaviska företag och organisationer. De väljer Fair Trade för det sociala och hållbara budskapet. Nu ser vi ett ökat intresse för att kombinera julklappen med välgörande ändamål, säger Ulrika Mensch, Fair Unlimited.

- Vi ser en naturlig koppling mellan Solvatten och Fair Unlimited då många av Fair Trade producenterna återfinns just i de utvecklingsländer där rent vatten är en bristvara, berättar David Wadström, Solvatten. På det här sättet kan företag och organisationer ge en julklapp som är värdefull ur många aspekter .

För mer information och bilder:

Fair Unlimited, Ulrika Mensch, 070 - 509 25 26, eller via e-post Besök gärna webbsidan

För övrig information Solvatten:

Solvatten, David Wadström, 0732 53 39 09, eller via

e-post Besök gärna Solvatten.

 

 

 

 

 fairtradelogga_small.jpg

Fair Unlimited är licenstagare och leverantör av Fairtrade-certifierade varor. Delar av vårt sortiment är Fairtrade-certifierade.

Copyright 2009, Your Company